Загвіздянська сільська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Рішення сільської ради №597 «Про відмову у наданні дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність»

Кількість переглядів: 174
Скликання: VIII скликання
Сесія: 20 сесія
Тип документу: Рішення сільської ради
Дата: 13.07.2022
Номер документу: 597
Назва документу: Про відмову у наданні дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність
Прикріплені файли:

                                                                                                         

 

 

Україна

Загвіздянська сільська рада

Івано-Франківського району             Івано-Франківської області

20 сесія восьмого демократичного скликання

 

Рішення

 

від 13.07.2022 року                     №597                                  с. Загвіздя

 

Про відмову у наданні дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність

 

Рішенням Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 18.03.2022р., яке залишено без змін постановою Восьмого апеляційного адміністративного суду від 07.07.2022р. по справі № 300/7290/21 Загвіздянську сільську раду Івано-Франківського району Івано-Франківської області зобов’язано повторно розглянути заяву Бойко Юрія Борисовича від 22.09.2021 про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки орієнтовною площею 0,09752 га та заяву Бойко Людмили Михайлівни від 23.09.2021 про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки орієнтовною площею 0,096905 га для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, яка знаходиться на території Івано-Франківської області Івано-Франківського району в адміністративно-територіальних межах Загвіздянської сільської ради, з прийняттям обґрунтованого рішення відповідно до частини 7 статті 118 Земельного кодексу України з урахуванням правової оцінки, наданої судом у рішенні.

Згідно 7 ст. 118 Земельного кодексу України відповідний орган місцевого самоврядування розглядає клопотання громадянина у місячний строк і дає дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки або надає мотивовану відмову у його наданні. Підставою відмови у наданні такого дозволу може бути лише невідповідність місця розташування об’єкта вимогам законів, прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, генеральних планів населених пунктів та іншої містобудівної документації, схем землеустрою і техніко-економічних обґрунтувань використання та охорони земель адміністративно-територіальних одиниць, проектів землеустрою щодо впорядкування територій населених пунктів, затверджених у встановленому законом порядку.

Відповідно підпункту 5 пункту 27 до розділу Х «Перехідні положення» Земельного кодексу України під час дії воєнного стану земельні відносини регулюються з урахуванням таких особливостей: безоплатна передача земель державної, комунальної власності у приватну власність, надання дозволів на розроблення документації із землеустрою з метою такої безоплатної передачі, розроблення такої документації забороняється.

Указом Президента України від 24.02.2022р. № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» введено в Україні воєнний стан, який з урахуванням наступних указів Президента України продовжений до 23 серпня 2022 року.

Отже, на даний час встановлена законодавча заборона на прийняття радами рішень про надання дозволів на розроблення документації із землеустрою з метою такої безоплатної передачі.

З урахування правової оцінки суду, наданої у рішеннях судів по справі 300/7290/21 та з метою їх виконання, з урахуванням норм законодавства цитованих вище, повторно розглянувши заяву Бойка Ю.Б. від 22.09.2021р. та заяву Бойко Л.М. від 23.09.2021р., відповідно до ч. 2 ст. 19 Конституції України, статей 12, 116, 118, 122, 121, пункту 27 розділу Х «Перехідні положення» Земельного кодексу України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Загвіздянська сільська рада

ВИРІШИЛА:

1. Відмовити громадянину Бойко Юрію Борисовичу у наданні дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,09752 га, яка розташована на території Івано-Франківської області Івано-Франківського району в адміністративно-територіальних межах Загвіздянської сільської територіальної громади, з подальшою передачею її у власність для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка).

2. Відмовити громадянці Бойко Людмилі Михайлівні у наданні дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,096905 га, яка розташована на території Івано-Франківської області Івано-Франківського району в адміністративно-територіальних межах Загвіздянської сільської територіальної громади, з подальшою передачею її у власність для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка).

3. Секретарю сільської ради в 5-денний термін підготувати відповідь заявникам.

 

 

 

Секретар сільської ради                                                   Надія Рочняк

 

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора