Загвіздянська сільська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Рішення виконавчого комітету №Про створення комісії з питань найменування (перейменування) вулиць, встановлення пам’ятних знаків «Про створення комісії з питань найменування (перейменування) вулиць, встановлення пам’ятних знаків»

Кількість переглядів: 177
Скликання: VIII скликання
Сесія: виконком
Тип документу: Рішення виконавчого комітету
Дата: 14.10.2022
Номер документу: Про створення комісії з питань найменування (перейменування) вулиць, встановлення пам’ятних знаків
Назва документу: Про створення комісії з питань найменування (перейменування) вулиць, встановлення пам’ятних знаків
Прикріплені файли:

 
 

 

 

 

УКРАЇНА

ЗАГВІЗДЯНСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Івано-Франківського району             Івано-Франківської області

 

Р І Ш Е Н Н Я

 ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ

 

від 14.10.2022 р.                                                                                               с. Загвіздя                                           

 

Про створення комісії з питань

найменування (перейменування) вулиць,

встановлення пам’ятних знаків

 

Відповідно ст. 37 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 7 Закону України «Про присвоєння юридичним особам та об`єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», ст.1 п.4 Закону України                      «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», Постанови Кабінету Міністрів України від 24.10.12 №989 «Про затвердження порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імені (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», виконавчий комітет Загвіздянської сільської ради

ВИРІШИВ:

  1. Затвердити Положення про комісію з питань найменування (перейменування) вулиць, встановлення пам’ятних знаків згідно з додатком 1.
  2. Затвердити склад комісії з питань найменування (перейменування) вулиць, встановлення пам’ятних знаків згідно з додатком 2.

 

 

 

 

 

Сільський голова                                                          Володимир Ружанський

 

 

 

 

Додаток 1

до рішення виконавчого комітету

від 14 жовтня 2022 року

 

Положення

про комісію з питань найменування (перейменування) вулиць, встановлення пам’ятних знаків

 

1. Загальні положення

1.1. Комісія з питань найменування (перейменування) вулиць, встановлення пам’ятних знаків (далі – Комісія) здійснює діяльність з метою глибокого фахового вивчення та впорядкування механізму розгляду питань щодо найменування та перейменування вулиць, провулків, проспектів, площ, скверів, бульварів тощо (далі – вулиці) на території громади, збереження у їх назвах історичної топоніміки, увічнення пам’яті видатних подій та діячів, які зробили вагомий особистий внесок у розвиток міста, країни, а також для підготовки відповідних пропозицій з подальшим внесенням на розгляд міської ради.

1.2. Комісія у своїй діяльності керується законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв та історичних подій», «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», постановою Кабінету Міністрів України від 24.10.2012 №989 «Про затвердження Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», рекомендаціями Міністерства культури та інформаційної політики України і Українського інституту національної пам’яті щодо пам’ятних об’єктів, пов’язаних із історією та культурою Росії та СРСР, цим положенням та іншими нормативно-правовими актами України.

1.3. Склад Комісії затверджується рішенням виконавчого комітету Загвіздянської сільської ради.

 

2. Основні завдання

Основними завданнями Комісії є:

2.1. Визначення обґрунтованих найменувань нових та упорядкування назв існуючих вулиць у населених пунктах Загвіздянської територіальної громади.

2.2. Підготовка переліку вулиць у населених пунктах Загвіздянської територіальної громади, що потребують перейменування на засадах, насамперед, відновлення та збереження історичної топоніміки.

2.3. Створення банку даних для найменування нових вулиць у громаді та для перейменування вже існуючих.

2.4. Розгляд звернень фізичних та юридичних осіб з питань щодо найменування й перейменування вулиць, встановлення (демонтаж та перенесення) пам’ятних знаків у населених пунктах громади.

2.5. Опрацювання матеріалів для формування подання сільського голови про присвоєння вулицям, розташованим на території Загвіздянської  територіальної громади, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій відповідно до повноважень виконавчих органів сільської ради, представників залучених до роботи в Комісії:

2.5.1. Відділ загальної та організаційної роботи є організатором проведення громадського обговорення, готує проект розпорядження сільського голови про проведення громадського обговорення.

2.5.2. Відділ земельних відносин, екології, комунальної власності – готує графічні матеріали щодо розташування вулиць на території населених пунктів Загвіздянської територіальної громади.

2.5.3. Відділ освіти, культури, молоді, спорту та соціальної роботи – готує інформаційну довідку про фізичну особу, ім’я  якої пропонується присвоїти, ювілейну, святкову чи історичну дату або назву історичної події, що пропонується присвоїти та проект подання сільського голови.

 

3. Організація діяльності

3.1. Комісія здійснює свою діяльність гласно. У засіданнях Комісії можуть брати участь депутати сільської ради, представники засобів масової інформації та громадськості населених пунктів Загвіздянської територіальної громади.

3.2. Рішення Комісії оформлюються протоколом, який підписується головою та секретарем Комісії. Рішення Комісії має рекомендаційний характер.

3.3. Засідання Комісії скликається в разі потреби. Засідання вважається правочинним, якщо в ньому бере участь не менше половини загального складу членів Комісії. Засідання Комісії оформляється протоколом, в якому зазначаються прийняті рішення. Рішення Комісії приймається простою більшістю голосів членів Комісії, присутніх на засіданні.

3.4. Голова Комісії керує роботою Комісії, головує на засіданнях. У разі відсутності голови Комісії його обов’язки виконує заступник голови Комісії.

4. Права

4.1. Комісія має право:

4.1.1. Отримувати документи, необхідні для повного і всебічного вивчення питання щодо найменування або перейменування вулиць у населених пунктах Загвіздянської територіальної громади.

4.1.2. Запрошувати до участі у роботі Комісії голів постійних комісій сільської ради, діяльність яких пов’язана з питанням, що розглядається, депутатів сільської ради, посадових осіб виконавчих органів сільської ради, а також фахівців в галузі історії, краєзнавців.

4.2. Члени Комісії, мають право долучати до протоколу викладену письмово свою окрему думку, яка разом з проектом рішення сільської ради підлягає розгляду на засіданнях постійних комісій сільської ради.

 

5. Прикінцеві положення

5.1. Проекти рішень сільської ради з питань, пов’язаних з встановленням пам’ятних знаків, найменуванням або перейменуванням вулиць, розташованих на території Загвіздянської територіальної громади, готує секретар сільської ради.

 

 

 

Секретар сільської ради                                                       Надія Рочняк

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 2

до рішення виконавчого комітету

від 14 жовтня 2022 року

 

Склад

комісії з питань найменування (перейменування) вулиць,

встановлення пам’ятних знаків

 

Ружанський Володимир Васильович

- сільський голова, голова Комісії

Керкуш Ольга Дмитрівна

- головний спеціаліст Відділу земельних відносин, екології, комунальної власності, секретар Комісії

Члени комісії:

 

Іванишин Ігор Михайлович

- староста села Підлісся

Гладішко Марія Романівна

- начальник Відділу освіти, культури, молоді, спорту та соціальної роботи

Пронь Руслан Іванович

- депутат сільської ради, член постійної комісії сільської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин житлово-комунального господарства, комунальної власності та охорони природи

Рочняк Надія Миколаївна

- секретар сільської ради

Ганчак Богдан Михайлович

- депутат сільської ради

Драганчук Павло Іванович

- депутат сільської ради

 

 

 

 

Секретар сільської ради                                                           Надія Рочняк


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора