Загвіздянська сільська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Рішення виконавчого комітету №Про внесення змін в рішення виконавчого комітету «Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які «Про внесення змін в рішення виконавчого комітету «Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг у Загвіздянській сільській територіальній громаді»»

Кількість переглядів: 230
Скликання: VIII скликання
Сесія: виконком
Тип документу: Рішення виконавчого комітету
Дата: 05.05.2022
Номер документу: Про внесення змін в рішення виконавчого комітету «Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які
Назва документу: Про внесення змін в рішення виконавчого комітету «Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг у Загвіздянській сільській територіальній громаді»
Прикріплені файли:

 

 

 

 

УКРАЇНА

ЗАГВІЗДЯНСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Івано-Франківського району             Івано-Франківської області

 

Р І Ш Е Н Н Я

 ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ

 

  від 05.05.2022 р.                                                                                             с. Загвіздя                                           

 

 

Про внесення змін в рішення виконавчого комітету «Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг у Загвіздянській сільській територіальній громаді»

 

Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» Постановою Кабінету Міністрів України від 19 березня 2022 р. № 333 «Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг» у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 29.04.2022 № 490, виконавчий комітет Загвіздянської сільської ради

 

В И Р I Ш И В:

 

1. Внести зміни в Додаток 3.

2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника сільського голови Стасюка Миколу Юрійовича.

 

 

 

Cільський голова                                               Володимир Ружанський

 

                                                                                                                        Додаток

до рішення виконавчого комітету

від «05_»_травня  2022 р.

 

 

ПОРЯДОК

компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг у Загвіздянській сільській територіальній громаді

 

1. Цей Порядок визначає механізм надання компенсації витрат власників жилих приміщень приватного житлового фонду, що пов'язані з безоплатним тимчасовим розміщенням внутрішньо переміщених осіб, які після введення Указом Президента України від 24 лютого 2022 р. № 64 «Про введення воєнного стану в Україні» воєнного стану перемістилися з території адміністративно-територіальної одиниці, на якій проводяться бойові дії та яка визначена в переліку, затвердженому розпорядженням Кабінету Міністрів України від 6 березня 2022 р. № 204, і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг (далі — компенсація).

2. Компенсація надається фізичним особам - громадянам України віком від 18 років, які є власниками жилих приміщень приватного житлового фонду (далі - власники жилих приміщень) і безоплатно розміщували в цих приміщеннях згаданих у пункті 1 цього Порядку внутрішньо переміщених осіб, для покриття понесених власниками жилих приміщень витрат, пов'язаних з таким розміщенням.

 3. Власник жилого приміщення зобов’язаний не пізніше наступного дня з дня розміщення внутрішньо переміщених осіб подати заяву за формою (Додаток 1) в ЦНАП Загвіздянської сільської ради (в тому числі віддалене робоче місце в с. Підлісся), в якій зазначається відомості про кожну з розміщених осіб та до якої додаються копії документів, що посвідчують їх особу, а також відомості про заявника та копії документів, що посвідчують його особу та  право власності на жиле приміщення.  Власник жилого приміщення також зобов’язаний в день припинення розміщення внутрішньо переміщених осіб або зміни їх кількості подати заяву за формою (Додаток 2) з інформацією про зміну переліку осіб, розміщених у жилому приміщенні. 

4. Для отримання компенсації власник жилого приміщення не пізніше п'яти днів з дня закінчення звітного місяця подає в ЦНАП Загвіздянської сільської ради (в тому числі віддалене робоче місце в с. Підлісся) заяву за формою (Додаток 3). Заява подається в паперовій формі або засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог Законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги» із зазначенням всіх обов’язкових реквізитів з використанням кваліфікованого електронного підпису. Заява розглядається протягом п'яти робочих днів з дня її отримання. Перебіг пяти робочих днів розпочинається з дня, що настає за днем отримання такої заяви.

5. Реєстрація заяв та прийом документів здійснюється в ЦНАП Загвіздянської сільської ради (в тому числі віддалене робоче місце в с. Підлісся), за умови пред’явлення власником жилого приміщення  адміністратору оригіналу документу, який підтверджує право власності на жиле приміщення в якому розміщуються внутрішньо переміщенні особи та надання копії такого документу.

До заяви власник жилого приміщення також зобов’язаний надати:

  • копії паспорту громадянина України та реєстраційного номеру облікової картки платника податків власника жилого приміщення;
  • документи, які підтверджують право власності на жиле приміщення в якому розміщується внутрішньо переміщенні особи;
  • копії паспорту громадянина України або свідоцтва про народження дитини внутрішньо переміщеної особи та реєстраційні номери облікових карток платників податків внутрішньо переміщених осіб (за наявності). Внутрішньо переміщеної особи та власник жилого приміщення несуть відповідальність за достовірність поданих копій.

6. Для перевірки (верифікації) наведених у заяві власником жилого приміщення відомостей відомостей уповноважені особи Загвіздянської сільської ради з реєстрації вимушено переміщених осіб подають відділу освіти, культури, молоді, спорту та соціальної політики інформацію про наявність статусу внутрішньо переміщених осіб громадян вказаних у заяві та про те, що такі особи не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.

У разі потреби відділ освіти, культури, молоді, спорту та соціальної політики Загвіздянської сільської ради проводить перевірку наведених у заяві власником жилого приміщення відомостей з відвідуванням місця розміщення внутрішньо переміщених осіб, зокрема з метою перевірки факту такого розміщення, його безоплатності, кількості розміщених осіб та умов їх проживання, документів, що встановлюють особу (паспорта громадянина України або свідоцтва про народження внутрішньо переміщеної особи, зокрема електронних документів).

Відділ освіти, культури, молоді, спорту та соціальної політики Загвіздянської сільської ради може залучати до перевірок інших уповноважених осіб з числа працівників Загвіздянської сільської ради та поліцейського офіцера громади.

7. Підставами для відмови у виплаті компенсації є встановлення невідповідності осіб, кількості розміщених осіб, кількості людино-днів даним, зазначеним у заяві.

За результатами перевірки виконавчий комітет Загвіздянської сільської ради визначає обсяг компенсації витрат власника жилого приміщення, що пов'язані з безоплатним розміщенням внутрішньо переміщених осіб, та подає заяву до Івано-Франківської обласної військової адміністрації до 10-го числа місяця, що настає за звітним.

8. Сума компенсації розраховується з урахуванням кількості днів, протягом яких жиле приміщення надавалося для розміщення внутрішньо переміщеної особи (далі - людино-день), з дня розміщення внутрішньо переміщених осіб, але не раніше дати включення до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб інформації про розміщення  внутрішньо переміщеної особи у відповідному жилому приміщенні.

Кількість людино-днів визначається шляхом додавання кількості внутрішньо переміщених осіб, які проживали у жилому приміщенні власника, в кожний день місяця. Сума компенсації за кожен людино-день визначається на рівні 14,77 гривні.

Загальна сума компенсації власнику жилого приміщення визначається шляхом визначення добутку загальної кількості людино-днів на суму компенсації за кожен людино-день.

9. Компенсація здійснюється за рахунок коштів державного та  місцевих бюджетів (зокрема резервного фонду бюджету), коштів підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності і господарювання, іноземних держав та міжнародних організацій у вигляді благодійної, гуманітарної та матеріальної допомоги, а також добровільних пожертвувань фізичних і юридичних осіб, благодійних організацій та громадських об’єднань, інших не заборонених законодавством джерел виключно у безготівковій формі за зазначеними у заяві банківськими реквізитами до 20-го числа місяця з дня закінчення звітного місяця за умови відсутності заборгованості власника жилого приміщення за житлово-комунальні послуги.

 

 

 

Секретар

виконавчого комітету                                            Надія  Рочняк 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 1

 

Сільському голові

Ружанському В.В.

 

гр.______________________________________________________________________________

(прізвище, ім’я, по батькові)

Адреса проживання: _______________________

________________________________________________________________________________

Серія та номер паспорта громадянина України ____ ___________________________________

(серія)  (номер паспорта)

Виданий ________________________________

________________________________________

________________________________________

Реєстраційний номер облікової картки платника податків _________________________________

моб. тел.: ________________________________

ЗАЯВА

про безоплатне тимчасове розміщення внутрішньо

переміщених осіб в моєму приватному житловому фонді

за адресою: _________________________________________________

____________________________________________________________

з «______» _________________2022 р.

 

№ п/п

Прізвище, ім’я, по батькові внутрішньо переміщеної особи

Серія та номер паспорта громадянина України (свідоцтва про народження дитини)

Реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності)

Адреса проживання внутрішньо переміщеної особи на території, де проводяться бойові дії

Контактний мобільний телефон внутрішньо переміщеної особи

1

2

3

4

5

6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

продовження заяви

1

2

3

4

5

6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

До заяви додаю:

  1. Копії паспорту громадянина України, свідоцтва про народження дитини, реєстраційного номеру облікової картки платника податків на кожну внутрішньо переміщену особу, вказану в цій заяві.
  2. Копію свідоцтва на право власності на житлове приміщення, в якому безоплатно тимчасово розміщено внутрішньо переміщених осіб.
  3. Копії мого паспорту громадянина України та реєстраційного номеру облікової картки платника податків.

Я, _________________________________________________________,

 (прізвище, ім’я, по батькові)

даю дозвіл на обробку та зберігання моїх персональних даних.          

 

Усі відомості, вказані в заяві є вірними та правдивими.

Зобов’язуюсь в день припинення розміщення внутрішньо переміщених осіб, або зміни їх кількості, подати заяву про зміну переліку внутрішньо переміщених осіб, розміщених в моєму приватному житловому фонді.

 

___________       ________________________    «___»_______ 2022р.

(підпис)                     (прізвище, ім’я, по батькові)  (дата)

 

                                                                                                                      Додаток 2

 

Сільському голові

Ружанському В.В.

 

гр.______________________________________________________________________________

(прізвище, ім’я, по батькові)

адреса проживання: ______________________

________________________________________________________________________________

моб. тел.: _______________________________

 

ЗАЯВА

про зміну переліку внутрішньо переміщених осіб,

розміщених в моєму приватному житловому фонді

за адресою: _________________________________________________

____________________________________________________________

з «______» _________________ 2022 р.

 

Даною заявою повідомляю про припинення / зміну кількості розміщення в моєму приватному житловому фонді внутрішньо переміщених осіб, а саме:

 

№ п/п

Прізвище, ім’я, по батькові внутрішньо переміщеної особи

Серія та номер паспорта громадянина України (свідоцтва про народження дитини)

Реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності)

Адреса проживання внутрішньо переміщеної особи на території, де проводяться бойові дії

Контактний мобільний телефон внутрішньо переміщеної особи

Вказати про припинення поселення чи додаткове поселення і дату

1

2

3

4

5

6

7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

продовження заяви

1

2

3

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора