Загвіздянська сільська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Рішення виконавчого комітету №18 «Про встановлення опіки над дитиною, позбавленою батьківського піклування та призначення опікуна»

Кількість переглядів: 313
Скликання: VIII скликання
Сесія: виконком
Тип документу: Рішення виконавчого комітету
Дата: 23.02.2023
Номер документу: 18
Назва документу: Про встановлення опіки над дитиною, позбавленою батьківського піклування та призначення опікуна
Прикріплені файли:

 
 

 

 

 

ЗАГВІЗДЯНСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Івано-Франківського району             Івано-Франківської області

 

Р І Ш Е Н Н Я

 ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ

 

від 23.02.2023 р.                                         №18                                                с. Загвіздя

 

Про встановлення опіки над

дитиною, позбавленою батьківського піклування

та призначення опікуна

Відповідно до рішення Тисменицького районного суду Івано-Франківської області від *** року, виходячи з інтересів дитини, керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року №866 «Про діяльність органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини», статтями 5, 11, 12 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», статтями 243, 244, 246, 247, 250, 251, Сімейного кодексу України виконавчий комітет Загвіздянської  сільської ради

ВИРІШИВ:

1. Встановити опіку над малолітньою дитиною *** року народження.

2. Призначити громадянина *** року народження, який мешкає за адресою: вулиця ***Івано-Франківського району Івано-Франківської області, опікуном над малолітньою дитиною *** року народження, яка має статус дитини, позбавленої батьківського піклування.

3. Звернути увагу опікуну ***, що відповідно до статті 12, абзацу 3 статті 24 Закону України «Про охорону дитинства», статті 249 Сімейного кодексу України, опікун несе персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний і психічний розвиток дитини, яка перебуває під опікою, також *** зобов’язаний:

- виховувати дитину, піклуватися про її здоров'я, психічний стан, фізичний і духовний розвиток, готувати до самостійного життя, забезпечувати її догляд і лікування;  

- створити належні побутові умови та умови для здобуття дитиною повної загальної середньої освіти;

- вживати заходи щодо захисту цивільних прав та інтересів підопічного;

- щороку з моменту призначення подавати службі у справах дітей за місцем свого проживання (перебування) висновок про стан здоров’я опікуна;

- забезпечувати проходження медичного огляду дитини 2 рази на рік, яка перебуває під опікою та надавати службі у справах дітей висновки про стан здоров’я, фізичний та розумовий розвиток дитини згідно зі встановленим зразком та у встановлені законодавством строки.

- в місячний термін після прийняття цього рішення звернутись до управління соціального захисту населення Івано-Франківської РДА щодо призначення соціальної допомоги на підопічну *** народження.

5. Службі у справах дітей  Загвіздянської сільської ради здійснювати контроль за виконанням опікуном *** обов’язків з утримання та догляду за дитиною, позбавленою батьківського піклування *** року народження, та щороку до 30 січня готувати звіт про стан утримання і виховання дитини в сім’ї опікуна.

6. Контроль  за  виконанням  рішення покласти на заступника сільського голови (Миколу Стасюка).

 

 

Cільський голова                                                Володимир РУЖАНСЬКИЙ

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора