Загвіздянська сільська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Рішення виконавчого комітету №Про призначення **** опікуном над малолітніми *** та *** «Про призначення **** опікуном над малолітніми *** та ***»

Кількість переглядів: 33
Скликання: VIII скликання
Сесія: виконком
Тип документу: Рішення виконавчого комітету
Дата: 21.12.2022
Номер документу: Про призначення **** опікуном над малолітніми *** та ***
Назва документу: Про призначення **** опікуном над малолітніми *** та ***
Прикріплені файли:

 

 

УКРАЇНА

ЗАГВІЗДЯНСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Івано-Франківського району             Івано-Франківської області

 

Р І Ш Е Н Н Я

 ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ

 

від 21.12.2022 р.                                                                                               с. Загвіздя

Про призначення ***

опікуном над малолітніми

*** та

***

Відповідно до рішення виконавчого комітету Загвіздянської сільської ради від 21.12.2022 року «Про надання статусу дитини, позбавленої батьківського піклування *** та ***»  та рішення Тисменицького районного суду Івано-Франківської області від *** про встановлення опіки та призначення опікуном ***, виходячи з інтересів дітей , керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 року №866 «Про діяльність органів опіки і піклування, пов’язаної із захистом прав дитини», статтями 5, 11, 12 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт, та дітей позбавлених батьківського піклування» статтями 243, 244, 246, 247, 250, 251 Сімейного Кодексу України, статтями 55, 59, 63, 72, 75 Цивільного кодексу України, зважаючи на все вищевикладене виконавчий комітет Загвіздянської сільської ради

ВИРІШИВ:

  1. Призначити ***, жительку с. Підлісся, опікуном над малолітніми ***, *** року народження та ***, ***року народження.
  2. *** зберегти за малолітніми ***, *** року народження та ***, ***року народження житло та майно у с. Підлісся по вулиці ***, будинок ***, яке належить їм на праві користування.
  3. Призначити *** опікуном над майном та житлом дітей, позбавлених батьківського піклування  ***, ***року народження та ***,*** року народження, у с. Підлісся по вулиці ***, будинок ***, яке належить їм на праві користування.
  4. Звернути увагу опікуну ***, що відповідно до статті 12, абзацу 3 статті 24 Закону України «Про охорону дитинства», статті 249 Сімейного кодексу України, опікун несе персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний і психічний розвиток дитини, яка перебуває під опікою, та  зобов’язати:

- виховувати дитину, піклуватися про її здоров'я, психічний стан, фізичний і духовний розвиток, готувати до самостійного життя, забезпечувати її догляд і лікування;  

- створити належні побутові умови та умови для здобуття дитиною повної загальної середньої освіти;

- вживати заходи щодо захисту цивільних прав та інтересів підопічного;

- щороку з моменту призначення подавати службі у справах дітей за місцем свого проживання (перебування) висновок про стан здоров’я опікуна;

- забезпечувати проходження медичного огляду дитини 2 рази на рік, яка перебуває під опікою та надавати службі у справах дітей висновки про стан здоров’я, фізичний та розумовий розвиток дитини згідно зі встановленим зразком та у встановлені законодавством строки.

-  в місячний термін після прийняття цього рішення звернутись до управління соціального захисту населення Івано-Франківської РДА щодо призначення соціальної допомоги на підопічних малолітніх  ***, *** року народження та ***, ***року народження.

5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на начальника Служби у справах дітей Ю. Хомин.

 

 

 

Сільський голова                                                                 Володимир Ружанський

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора