Загвіздянська сільська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Рішення виконавчого комітету №69 «Про затвердження висновку щодо недоцільності позбавлення *** батьківських прав відносно його малолітньої доньки ***»

Кількість переглядів: 42
Скликання: VIII скликання
Сесія: виконком
Тип документу: Рішення виконавчого комітету
Дата: 02.11.2023
Номер документу: 69
Назва документу: Про затвердження висновку щодо недоцільності позбавлення *** батьківських прав відносно його малолітньої доньки ***
Прикріплені файли:

 

 

 

ЗАГВІЗДЯНСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Івано-Франківського району             Івано-Франківської області

 

Р І Ш Е Н Н Я

 ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ

 

від 02.11.2023 р.                                              №69                                            с. Загвіздя                                           

Про затвердження висновку щодо недоцільності  позбавлення *** батьківських прав відносно його малолітньої

доньки ***

Розглянувши ухвалу Тлумацького районного суду Івано-Франківської області від 20.09.2023 року якою зобов’язано третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача: Службу у справах дітей Загвіздянської сільської ради, подати до суду письмовий висновок щодо доцільності/недоцільності позбавлення ***батьківських прав відносно його малолітньої дитини *** року народження, та відповідність його інтересам дитини, подання Служби у справах дітей Загвіздянської сільської ради, керуючись ст. 11. 12. 15 Закону України «Про охорону дитинства», ст.ст. 19; 150: 164: 180 СК України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Загвіздянської сільської ради

ВИРІШИВ:

1. Затвердити висновок щодо недоцільності позбавлення *** батьківських прав відносно його малолітньої дитини *** року народження (Додаток).

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на голову органу опіки та піклування.

 

Cільський голова                                                           Володимир РУЖАНСЬКИЙ

 

                                                                                                   

                                                                                                     Додаток до рішення виконавчого    

                                                                                                 комітету №69 від 02.11.2023р.

 

ВИСНОВОК

Щодо недоцільності позбавлення *** батьківських прав відносно його малолітньої дочки *** року народження

В провадженні Тлумацького районного суду Івано-Франківської області перебуває справа № 353/845/23 за позовом ***до ***, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача: Служба у справах дітей Загвіздянської сільської ради, про позбавлення батьківських прав.

Ухвалою Тлумацького районного суду Івано-Франківської області від 20.09.2023 року зобов’язано третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача: Службу у справах дітей Загвіздянської сільської ради, подати до суду письмовий висновок щодо доцільності/недоцільності позбавлення *** батьківських прав відносно його малолітньої дитини ***, *** року народження, та відповідність його інтересам дитини.

На початку, важливо відзначити, що висновок органу опіки та піклування щодо позбавлення батьківських прав завжди базується на комплексному аналізі всіх обставин справи, з пріоритетним захистом добробуту та інтересів дитини. Для того, щоб позбавити батьківських прав одного з батьків, необхідно довести, що він не виконує свої батьківські обов'язки або вчиняє дії, які шкодять дитині.

Відповідно до ч.5 ст.19 Сімейного кодексу України орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв'язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

          Відповідно до довідки наданої виконавчим комітетом Загвіздянської сільської ради від 31.10.2023 року № 685,  гр. ***на території Загвіздянської ТГ не проживає та не зареєстрований.

Відповідно до наданих документів, а саме позовної заяви про позбавлення батьківських прав Позивач гр. ***, яка зареєстрована на території Загвіздянської ТГ, разом із свою малолітньою дочкою – ***  проживають у Польщі, тому здійснити  обстеження умов проживання дитини та встановити факт ухиляння від батьківських обов’язків *** є неможливим.

За чинним законодавством України, невиконання обов'язку щодо сплати аліментів само по собі не є достатньою підставою для позбавлення батьківських прав. Вирішення питань про позбавлення батьківських прав має враховувати багато аспектів та бути обґрунтованим, а також відповідати принципам законності.

Дане питання розглядалося на засіданні комісії з питань захисту прав дитини Загвіздянської сільської ради від 02.11.2023 року №8. Відповідно до витягу з протоколу №8 засідання комісії з питань захисту прав дитини Загвіздянської сільської ради, комісія з питань захисту прав дитини Загвіздянської сільської ради вважає недоцільним позбавлення *** батьківських прав відносно його малолітньої дитини ***року народження.

 

Секретар

виконавчого комітету                                                                   Надія РОЧНЯК

 

 

 

 

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора