Загвіздянська сільська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Рішення виконавчого комітету №79 «Про затвердження висновку щодо визначення місця проживання неповнолітніх дітей *** року народження та *** року народження, з одним із батьків»

Кількість переглядів: 13
Скликання: VIII скликання
Сесія: виконком
Тип документу: Рішення виконавчого комітету
Дата: 04.12.2023
Номер документу: 79
Назва документу: Про затвердження висновку щодо визначення місця проживання неповнолітніх дітей *** року народження та *** року народження, з одним із батьків
Прикріплені файли:

 

 

 

ЗАГВІЗДЯНСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Івано-Франківського району             Івано-Франківської області

 

Р І Ш Е Н Н Я

 ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ

 

від 04.12.2023 р.                                              №79                                            с. Загвіздя                                           

Про затвердження висновку щодо визначення місця проживання неповнолітніх дітей ***року народження та *** року народження, з одним із батьків

Розглянувши Ухвалу про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі від 13.11.2023р. Тисменицького районного суду Івано-Франківської області Івано-Франківського району Справа № 352/2646/23 Провадження № 2/352/816/23,  подання Служби у справах дітей Загвіздянської сільської ради, керуючись ст. 160 СК України, п. 72 Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, затверджений Постановою КМУ від 24 вересня 2008року №866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини», Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Загвіздянської сільської ради

ВИРІШИВ:

1. Затвердити висновок щодо визначення місця проживання неповнолітніх дітей ***року народження та *** року народження, з одним із батьків (Додаток).

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на голову органу опіки та піклування.

 

 

 

 

Cільський голова                                                           Володимир РУЖАНСЬКИЙ

           

 

 

                                   

 

                                      

                                                                                                   Додаток до рішення виконавчого    

                                                                                              комітету №79 від 04.12.2023р.

 

ВИСНОВОК

щодо визначення місця проживання неповнолітніх дітей *** року народження та *** року народження, з одним із батьків

Органом опіки та піклування виконавчого комітету Загвіздянської сільської ради 21.11.2023 року отримана та зареєстрована за № 1801/02-31 Ухвала про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі від 13.11.2023р. Тисменицького районного суду Івано-Франківської області Івано-Франківського району Справа № 352/2646/23 Провадження № 2/352/816/23, для виконання зобов’язання щодо «надання суду письмового висновку щодо визначення місця проживання неповнолітніх дітей *** року народження та *** року народження, з одним із батьків»

          Службою у справах дітей Загвіздянської сільської ради додатково опрацьовано та проведено збір інформації, яка має істотне значення для прийняття відповідного рішення. Так, Підліським ліцеєм Загвіздянської сільської ради, на запит служби у справах дітей Загвіздянської сільської ради надано характеристику на ***, де зазначають: «Батьки приділяють належну увагу вихованню доньки. Підтримують зв’язок з класним керівником у телефонному режимі, цікавляться її успіхами у навчанні і поведінкою». Рейдовою групою у складі: Хомин Ю.С. начальника служби у справах дітей Загвіздянської сільської ради, Рочняк Н.М. секретаря Загвіздянської сільської ради, Тиніва І.Б. поліцейського офіцера Загвіздянської громади, Харандюк О.Є. радника голови Загвіздянської сільської ради здійснено виїзд за адресою: с. ***, вул. ***, про що складено акт обстеження умов проживання за встановленою формою.

          Встановлено, ознак, що можуть свідчити про неналежний рівень задоволення індивідуальних потреб дітей не виявлено. Є забезпечення всіма необхідними умовами для здоров’я, безпеки, комфорту та розвитку.

Під час візиту з’ясовано, що мати дітей – *** тимчасово перебуває за межами України. Регулярно виходить на зв’язок з дітьми, цікавиться їхнім життям, здійснює матеріальне забезпечення. Батько дітей – ***. Спілкується з дітьми, цікавиться їхнім життям, здійснює матеріальне забезпечення. Станом на 01.12.2023 року доглядає за дітьми бабуся зі сторони матері – ***.    Провівши бесіду з батьками засобами телефонного зв’язку, визначено, що батько погоджує місце проживання дітей, а  мати не заперечує щодо проживання дітей за місцем реєстрації батька, за адресою Івано-Франківська обл., Івано-Франківський р-н., с. ***, вул. ****. Отже, спору між батьками щодо визначення місця проживання їх малолітньої дитини – *** року народження немає.

Відповідно до п. 2 статті 160 Сімейного кодексу України місце проживання дитини, яка досягла десяти років, визначається за спільною згодою батьків та самої дитини. *** року народження (повних 12 років) хоче залишити своє місце проживання незмінним - с. ***, вул. ***.

          Відповідно до п. 3 статті 160 Сімейного кодексу України, якщо батьки проживають окремо, місце проживання дитини, яка досягла чотирнадцяти років, визначається нею самою. *** року народження (повних 14 років) у результаті спілкування, виявила бажання своє місце проживання залишити незмінним, а саме: с. ***, вул. ***.

 

Секретар

виконавчого комітету                                                               Надія РОЧНЯК

 

 

 

 

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора