Загвіздянська сільська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про звернення до депутатів Івано-Франківської обласної ради щодо процесу добровільного об'єднання територіальних громад

Дата: 20.03.2019 10:42
Кількість переглядів: 1343

Фото без опису

Фото без опису 

Україна

Загвіздянська сільська рада

ОБ’єднаної територіальної громади

Тисменицького району             Івано-Франківської області

VIІ сесія VІІ демократичного скликання

Рішення

від 12.03.2019 року                                                  с. Загвіздя

 

Про звернення до депутатів Івано-Франківської обласної ради щодо процесу добровільного об'єднання територіальних громад

 

Відповідно до ст. 43 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" враховуючи рекомендації депутатів та беручи до уваги рішення 27 сесії Івано-Франківської обласної ради за №1089-27/2019 від 01.03.2019 року, сесія Загвіздянської сільської ради об’єднаної територіальної громади

ВИРІШИЛА:

1. Схвалити звернення до депутатів Івано-Франківської обласної ради щодо процесу добровільного об'єднання територіальних громад (додається).

2. Рішення надіслати Івано-Франківській обласній раді.

3. Звернення розмістити на інтернет-сторінці сільської ради.

4. Контроль за виконанням рішення покласти на сільського голову В. Ружанського і постійну комісію сільської ради з питань законності, правопорядку та  депутатської етики (В.Артим).

 

Сільський голова                                                                   В.В. Ружанський

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток

до рішення сільської ради від 12.03.2019 року

"Про звернення до депутатів Івано-Франківської обласної ради щодо процесу добровільного об'єднання територіальних громад"

 

ЗВЕРНЕННЯ

 

Ми, депутати Загвіздянської сільської ради об'єднаної територіальної громад, беручи до уваги рішення Івано-Франківської обласної ради від 0'1.03.2019 року за №1089-27/2019 "Про звернення обласної ради щодо необхідності дотримання Конституції України та вимоги законодавства України у процесі добровільного об'єднання територіальних громад" глибоко обуренні вашими упередженим ставленням до думки і потреб громад, відвертим ігноруванням їх законних прав, свобод та інтересів.

Керуючись Методикою формування спроможних територіальних громад, зважаючи на обумовлені аргументи, а також на те, що згідно з бюджетом Загвіздянської сільської ради об'єднаної територіальної громади та відповідно до Закону України "Про добровільне об'єднання територіальних громад", ця громада, є цілком спроможною для повноцінного функціонування (доходи загального фонду сільського бюджету -33 349 000 гривень, доходи спеціального фонду сільського  бюджету - 364000 гривень, власні доходи 8 561 000 грн.).

Загвіздянська сільська рада об'єднаної територіальної громади пройшла довгий шлях до об'єднання і блокувала наше створення саме Івано-Франківська обласна рада. Нам відома причина блокування - через невідповідність методиці створення об'єднаних територіальних громад, але ми не єдина громада в Україні, яка порушила дану методику. При чому є успішні об'єднані територіальні громади в Україні, які порушили методику. Ми і так втратили два роки, протягом яких могли розвиватися, маючи повноваження об'єднаної територіальної громади.

Відповідально заявляємо, що за кількістю населення Загвіздянська сільська рада об'єднаної територіальної громади є далеко не найменшою об'єднаною територіальною громадою в області, а тим більше в Україні. Тому говорити про неспроможність, рахуючи лише кількість сіл, що об'єднались неправильно. Компетентного фінансового аналізу і прогнозу потенціалу нашої об'єднаної територіальної громади в апараті обласної ради не проводи ніхто. Регіональна робоча група ігнорує наше питання та не може дати новий висновок ще з літа 2018 року. Рішенням Кабінету Міністрів нас визнано спроможними.

В кінці минулого року від Кобилянського Б.М. був виступ на сесії обласної ради, про те що рішення про внесення змін у перспективний план щодо Угринівської та Загвіздянської об'єднаних територіальних громади буде прийматися за результатами їх роботи на міжбюджетних відносинах з МФУ протягом 2019 року.

Ваше звернення до ВРУ та КМУ не має ніякої юридичної сили, там прекрасно знають про описані проблеми та ще з грудня 2018 року зареєстрували законопроект, який відбере право обласних рад затверджувати перспективні плани. Тому обговорення даного питання на сесії обласної ради дуже схоже на політичну провокацію в якій ми не маємо наміру брати участі.

Просимо Вас вжити всіх можливих законних обґрунтованих заходів щодо внесення змін до перспективного плану формування території громад Івано-франківської області, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 13 жовтня 2015 року №1077-р з метою припинення тиску на Загвіздянську сільську раду об'єднану територіальну громади, сподіваємося на ваше розуміння потреб та реалізації законних прав та свобод жителів для сільських громад.

Прийнято на сьомій сесії

Загвіздянської сільської ради

об'єднаної територіальної громади

сьомого демократичного скликання

12 березня 2019 року

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора