Загвіздянська сільська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про звернення до Кабінету Міністрів України, Президента України та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

Дата: 21.03.2019 10:46
Кількість переглядів: 752

Фото без опису

Фото без опису

 

Україна

Загвіздянська сільська рада

ОБ’єднаної територіальної громади

Тисменицького району             Івано-Франківської області

VIІ сесія VІІ демократичного скликання

Рішення

від 12.03.2019 року                                                  с. Загвіздя

 

Про звернення до Кабінету Міністрів України, Президента України та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

 

Відповідно до ст. 43 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", сесія Загвіздянської сільської ради об’єднаної територіальної громади

ВИРІШИЛА:

1. Схвалити звернення до Кабінету Міністрів України, Президента України та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (додається).

2. Рішення надіслати Кабінет Міністрів України, Президенту України та Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

3. Звернення розмістити на інтернет-сторінці сільської ради.

4. Контроль за виконанням рішення покласти на сільського голову В. Ружанського і постійну комісію сільської ради з питань законності, правопорядку та  депутатської етики (В.Артим).

 

Сільський голова                                                                   В.В. Ружанський

 

 

 

 

 

 

Додаток

до рішення сільської ради від 12.03.2019 року

"Про звернення до Кабінету Міністрів України, Президента України та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України"

 

ЗВЕРНЕННЯ

 

Ми, депутати Загвіздянської сільської ради об'єднаної територіальної громад, ознайомившись зі звернення Івано-Франківської обласної ради від 01.03.2019 року №1089-27/2019 до КМУ та ВРУ, висловлюємо глибоке обурення, так як воно лобіює інтереси певних політичних сил, водночас прикриваючись принципами конституційної справедливості, законності, добровільності, рівноправності, а також захисту прав та інтересів жителів територіальної громади.

Регіональна робоча група в особі експерта з питань децентралізації в Івано-Франківській області п Р.Панасюка протягом трьох років усіма можливими способами перешкоджали процесу створення Загвіздянської ОТГ, при цьому грубо порушуючи ЗУ "Про добровільне об'єднання територіальних громад" №157-VIII від 05.02.2015р.

На неодноразові звернення жителів сіл Загвіздя та Підлісся до Івано-Франківської обласної ради про внесення змін в перспективний план формування територій громад області від 24.07.2015 року №1722-36/2015 отримували відмову, посилаючись на недостатню кількість жителів, обмежену кількість населених пунктів, що планують об'єднатись та фінансово-економічну неспроможність, при цьому не беручи до уваги наявність великих промислових підприємств, розташованих на території сіл, не проводячи ніякого аналізу і фінансових розрахунків.

Натомість велике бажання і наполеглива боротьба жителів сіл Загвіздя та Підлісся, а також підтримка Тисменицької районної ради (звернення від 17.07.2018р.) дали позитивний результат. Направлено звернення Івано-Франківської ОДА до ЦВК від 11.01.2018 року за №10762/1/1-17/01-137 про призначення Центральною виборчою комісією перших виборів депутатів Загвіздянської сільської ради об'єднаної територіальної громади та Загвіздянського сільського голови.

За результатами виборів від 29 квітня 2018 року стало очевидним, що Загвіздянській ОТГ - бути. Рішенням КМУ від 7 листопада 2018 р. № 836-р Загвіздянську ОТГ визнано спроможною, при цьому бюджет громади зріс в 11 разів. Однак і цих аргументів для Івано-Франківської обласної ради виявилось недостатньо і рада відмовляється вносити зміни у перспективний план формування територіальних громад. Зміни обіцяють внести за результатами роботи Загвіздянської ОТГ впродовж 2019 року.

Незважаючи на рішення КМУ, не дочекавшись закінчення 2019-го року для оцінки результатів роботи, обласна рада вносить до КМУ для розгляду у ВР законопроект про внесення змін до ЗУ "Про добровільне об'єднання територіальних громад", якими передбачає, що створення об'єднаних територіальних громад на прямих міжбюджетних відносинах можливе тільки у відповідності до затверджених перспективних планів.

Підсумовуючи наведені вище факти, можна припустити, що Івано-Франківська обласна рада чинить неприхований супротив Загвіздянській ОТГ щодо її існування.

Просимо Вас вжити всіх можливих законних обґрунтованих заходів щодо внесення змін до перспективного плану формування території громад Івано-франківської області, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 13 жовтня 2015 року №1077-р з метою припинення тиску на Загвіздянську сільську раду об'єднану територіальну громади, сподіваємося на ваше розуміння потреб та реалізації законних прав та свобод жителів для сільських громад.

Прийнято на сьомій сесії

Загвіздянської сільської ради

об'єднаної територіальної громади

сьомого демократичного скликання

12 березня 2019 року

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора