Загвіздянська сільська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

 Шановні платники земельного податку!

Дата: 11.08.2020 15:37
Кількість переглядів: 710

 Шановні платники земельного податку!

11.08.2020

Якщо Ви не отримали податкові повідомлення – рішення по земельному податку, зверніться до органу Державної податкової служби за місцем знаходження земельної ділянки.

Відповідно до п.286.5 ст. 286 Податкового кодексу платники податку мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем знаходження земельної ділянки для проведення звірки даних щодо:   

- розміру площі земельної ділянки, що перебуває у власності та/або користуванні платника податку;

- права на користування пільгою із сплати податку;

- розміру ставки податку;

- нарахованої суми податку.

У разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними, підтвердженими платником податку на підставі оригіналів відповідних документів, зокрема документів на право власності, користування пільгою, контролюючий орган за місцем знаходження земельної ділянки проводить протягом десяти робочих днів перерахунок суми податку і надсилає (вручає) йому нове податкове повідомлення-рішення. Попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим (відкликаним).

Для звірки даних щодо нарахованого земельного податку можете звернутись до органу Державної податкової служби за місцем знаходження земельної ділянки.

Час роботи понеділок-четвер: з 08.00 до 17.00, п’ятниця з з 08.00 до 15.45, обідня перерва з 12.00 до 12.45.

Також чекаємо на звірку платників, які набули у власність земельні ділянки у 2019 та 2020 роках.

Довідка за телефоном:

Тисменицька ДПІ: (03436)24121

 

Інформаційний лист № 15. Cплата частини чистого прибутку (доходу) та дивідендів на державну частку: Закон України № 466

11.08.2020

Інформаційний лист № 15. Cплата частини чистого прибутку (доходу) та дивідендів на державну частку: Закон України № 466
Темою 15-го інформаційного листа від ДПС стали новації щодо сплати частини чистого прибутку (доходу) та дивідендів на державну частку, передбачені Законом України від 16 січня 2020 року № 466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві», а також Законом України від 16 січня 2020 року № 465-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві».

- Які повноваження мають контролюючі органи щодо адміністрування сплати частини чистого прибутку (доходу) та дивідендів на державну частку?

- Яку звітність мають подавати до контролюючих органів платники частини чистого прибутку (доходу) та платники дивідендів на державну частку?

- Які звітні (податкові) періоди визначені Кодексом для подання Розрахунку частини чистого прибутку (доходу), дивідендів на державну частку та за якою формою він подається? 

- Як господарські товариства з державною часткою у статутному капіталі повинні сплачувати грошові зобов’язання за звітний рік?

Відповіді на ці та інші питання читайте в інформаційному листі, який можна завантажити тут.

???????Відкритість. Доступність. Прозорість

11.08.2020

Державна податкова служба України відкрита до інформаційного співробітництва з платниками податків, засобами масової інформації, органами державної влади та місцевого самоврядування, іншими установами та організаціями.

Служба здійснює інформаційну взаємодію з понад 50 органами державної влади, у тому числі з правоохоронними органами, та забезпечує передачу більше 150 наборів даних з інформаційно-телекомунікаційних систем ДПС.

Варто зазначити, що Державна податкова служба України – серед відомств, що є абсолютними лідерами по відкритості. ДПС здійснює постійне оновлення наборів даних у формі відкритих даних на Порталі відкритих даних Єдиного державного веб-порталу відкритих даних (https://data.gov.ua/organization/tax) та на офіційному вебпорталі ДПС (http://tax.gov.ua/datasets.php?q=). 

На цих інформаційних ресурсах податкова служба оновлює 41 основний набір даних. Завдяки їх оприлюдненню користувачі інформаційних ресурсів можуть вільно використовувати та поширювати інформацію з відповідних реєстрів.

За останні 3 місяці ДПС реалізовано та реалізовується більше ніж 10 проєктів з надання доступу правоохоронним органам до інформації з  інформаційних ресурсів ДПС, як у вигляді обміну даними, так і доступу до ІТС ДПС у режимі реального часу.

Також тимчасовій слідчій комісії (ТСК) систематично надається інформація та організовано автоматизовані робочі місця для роботи в ІТС ДПС.

У результаті реалізації таких проєктів правоохоронні органи та ТСК володіють та володітимуть відповідно обсягом інформації, що надаватиме можливість повного оперативного контролю за поточним адмініструванням податків.

На сьогодні ДПС щоденно обробляється понад 40 тис. запитів. З Державного реєстру фізичних осіб – платників податків протягом 2020 року надано більше 6 млн повідомлень на запити, що надходять у рамках інформаційного співробітництва.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора