Загвіздянська сільська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

15 червня - День Захисту літніх людей!

Дата: 15.06.2021 12:37
Кількість переглядів: 2571

Сьогодні, 15-го червня, рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 19-го грудня 2011-го року (резолюція № 66/127), відзначається Всесвітній день розповсюдження інформації про зловживання відносно літніх людей, або ще цю  подію ми називаємо — Днем захисту літніх людей.Фото без опису

 

За даними досліджень, представлених на 89-му пленарному засіданні Організації Об’єднаних Націй, “частка людей віком 60 або більше років у всій чисельності населення світу становитиме до 2050 року понад 20 відсотків”. Максимальне і найстрімкіше зростання кількості літніх людей очікують у країнах, які розвиваються.

Відповідно до класифікації Всесвітньої організації Охорони здоров’я до літнього віку відноситься населення у віці від 60 до 74 років, від 75 до 89 років — до старого, а 90 років і більше — до довгожителів.

Те, як суспільство ставиться до своїх людей похилого віку, безпосередньо впливає на стабільність і процвітання всього соціуму. Шанобливе і соціально відповідальне ставлення до стареньких - запорука і гарантія благополуччя для тих, хто так чи інакше стане на їх місце в наступних роках, не будемо про це забувати!

Отож, з нагоди цього свята, працівниками Загвіздянської сільської ради територіальної громади спільно з поліцейським офіцером громади капітаном Тинівим І. Б. було відзначено наших довгожителів словами подяки за все, що вони зробили на благо нашого майбутнього та процвітання нашої громади та України зокрема.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора