Загвіздянська сільська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вакцина Coronavac

Дата: 14.09.2021 19:07
Кількість переглядів: 5614

Інформація з сайту https://vaccination.covid19.gov.ua/

Вакцина Coronavac — це інактивована вакцина, розроблена китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech, що спеціалізується на виробництві вакцин проти гепатиту та грипу.

Азербайджан, Бразилія, Китай, Чилі, Індонезія та Туреччина дозволили вакцину для екстреного використання для імунізації своїх громадян. Китай дозволив використовувати вакцину виробника Sinovac Biotech для імунізації широкого загалу. Вакцина перебуває на останніх стадіях погодження Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного застосування.

За навяними дослідженнями станом на 25 березня 2021 року ефективність вакцини становить 83,5% після щеплення двома дозами.

Ця вакцина містить у своєму складі інактивований вірус. Організм реагує на нього та виробляє імунітет. Схоже працюють вакцини проти поліомієліту, грипу.

Вакцину Sinovac Biotech водять внутрішньом’язово. Для повноцінної імунізації необхідно отримати дві дози вакцини з інтервалом у 14-28 днів.

Наприкінці 2020 року Міністерство охорони здоров’я України підписало контракт на постачання 1,9 млн доз вакцини від коронавірусу виробництва Sinovac Biotech.

Перша партія з 215 тис. доз вакцини CoronaVac, придбана за державні кошти, надійшла в Україну 25 березня.

30 квітня 2021 отримано ще 500 тис. доз вакцини CoronaVac.

Склад вакцини:

Діюча речовина: 

  • інактивований вірус SARS-CoV-2

Допоміжні речовини:

  • гідроокис алюмінію;
  • гідрофосфат натрію 12-водний;
  • гідрофосфат натрію моногідрат;
  • натрію хлорид 
     

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора