Загвіздянська сільська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

"ЧЕРВОНА ЗОНА". НОВІ КАРАНТИННІ ОБМЕЖЕННЯ.

Дата: 01.11.2021 09:22
Кількість переглядів: 6019

У п’ятницю, 29 жовтня 2021 р., під головуванням сільського голови Володимира Ружанського відбулося онлайн засідання комісії Загвіздянської сільської ради з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, у зв’язку із рішенням Державної комісії з питань ТЕБ і НС від 27.10.2021 р. про встановлення на території Івано-Франківської області з 00 год. 00 хвилин суботи 30 жовтня 2021 року “червоного” рівня епідемічної небезпеки та запровадження відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів.


На засіданні в онлайн режимі були присутні заступник сільського голови Микола Стасюк, в. о. головного лікаря КНП “Загвіздянського ЦПМСД” Надія Городецька, начальник відділу освіти, культури, молоді, спорту та соціальної роботи Марія Гладішко, начальник відділу загальної та організаційної роботи Ольга Ковальчук, начальник відділу господарського забезпечення Павло Драганчук, керівники закладів освіти Загвіздянської ТГ, поліцейський офіцер громади Ігор Тинів. На порядку денному розглянули питання стосовно організації навчально-виховного процесу та роботи закладів освіти ТГ, а також функціонування транспортних перевезень в умовах “червоної” зони.

  Відповідно до постанови Уряду №1236 від 09.12.2020 р. (зі змінами), У ЗОНІ “ЧЕРВОНОГО” РІВНЯ ЕПІДЕМІЧНОЇ НЕБЕЗПЕКИ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:

  • перебування на територіях загального користування без засобів індивідуального захисту;
  • робота закладів громадського харчування, окрім адресного доставлення і замовлень на виніс;
  • робота ТРЦ та інших розважальних закладів, кінотеатрів, театрів;
  • робота закладів освіти, окрім дитячих садків і початкових класів ліцеїв і гімназій;
  • робота непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів;
  • проведення масових заходів, окрім офіційних спортивних змагань і матчів командних ігрових видів спорту без глядачів;
  • робота закладів культури, окрім історико-культурних заповідників;
  • робота підвісних канатних доріг.

  Чинні обмеження “червоного” рівня не будуть застосовуватися, якщо всі працівники (відвідувачі) перелічених закладів,  організатори та учасники масових заходів матимуть “зелений” COVID-сертифікат.

ЩОДО ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ У ЗАГВІЗДЯНСЬКІЙ ТГ В УМОВАХ “ЧЕРВОНОЇ” ЗОНИ

Зважаючи на дію обмежень “червоного” рівня епідемічної небезпеки, Заклади освіти у “червоній” зоні можуть працювати, якщо 100% працівників мають “зелений” COVID-сертифікат. Оскільки даного рівня вакцинації у закладах освіти ТГ поки не досягнуто, у ліцеях громади навчання з 01 листопада 2021 р. для учнів 5-11 класів відбуватиметься з використанням дистанційних технологій. Дошкільнята та учні 1-4 класів навчатимуться у звичному режимі.

 Фото без опису

ЩОДО ТРАНСПОРТНИХ ПЕРЕВЕЗЕНЬ В УМОВАХ “ЧЕРВОНОЇ” ЗОНИ

Стосовно внутрішньообласних та міських перевезень, увесь транспорт міста Івано-Франківська, зокрема маршрутні автобуси за маршрутами с. Загвіздя - м. Івано-Франківськ (вул. Галицька),              с. Підлісся - м. Івано-Франківськ (вул. Галицька) курсуватимуть за звичним графіком. Всі пасажири повинні бути одягненими в захисних масках/респіраторах, а кількість пасажирів має відповідати кількості місць для сидіння.

   Для міжрегіонального транспортного сполучення перевезення пасажирів у регіонах із “жовтим”, “помаранчевим” чи “червоним” рівнем епіднебезпеки дозволені за умови наявності у всіх водіїв та пасажирів одного із цих документів:

  • документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини для регіонів “жовтого” рівня епідемічної небезпеки;
  • міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія;
  • негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години.

   Нові правила стосуються як регулярних, так і нерегулярних перевезень пасажирів. Йдеться про автомобільний транспорт на автобусних маршрутах, авіаційний та залізничний транспорт міжобласного сполучення.

  Обмеження “червоної” зони, які встановлені для міжрегіонального транспортного сполучення, не поширюються на повністю вакцинованих громадян.

Шановні мешканці Загвіздянської громади!

    Через значне погіршення епідемічної ситуації та стрімке зростання показника захворюваності на коронавірус серед населення Загвіздянської ТГ, наголошуємо на необхідності обов’язкового дотримання усіх протиепідемічних заходів, санітарно-гігієнічних норм та правил, щоб не допускати поширення небезпечного захворювання.

  Основними профілактичними засобами захисту  від коронавірусу  є вакцинація, носіння чистої маски та систематичне дотримання правил особистої та загальної  гігієни (миття, дезінфекція рук, дезобробка приміщень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора