Загвіздянська сільська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Увага: поліомієліт не відступив!

Дата: 15.02.2022 11:22
Кількість переглядів: 322

1 лютого в Україні розпочалась кампанія зі щеплення дітей від поліомієліту. Її перший етап охопить дітей віком від 6 місяців до 6 років, які пропустили вакцинацію за Національним календарем, і триватиме три тижні. Таких заходів необхідно вжити через виявлення вірусу у 20 дітей на Рівненщині й Закарпатті восени 2021 року (тоді 1 дитина отримала параліч, а 19 були контактними і мали безсимптомний перебіг). Ще один випадок захворювання на поліомієліт зафіксований в Україні 24 січня 2022 року.

Наголошуємо про важливість забезпечення 100% охоплення нещеплених проти поліомієліту дітей для забезпечення індивідуального захисту від інфікування вірусом поліомієліту.

Успіх запланованих заходів залежатиме від багатьох чинників, але найбільше від людей: медиків (організація роботи, індивідуальна комунікація з батьками-відмовниками),  батьків (активна участь і розуміння необхідності запланованих щеплень), чиновників (матеріальне забезпечення всього процесу додаткової імунізації, інформаційна робота тощо).

За інформацією, наданою КНП «Загвіздянський ЦПМСД», всього нещеплених дітей від 6 міс. до 6 років в населених пунктах ТГ – 33, кількість нещеплених через відмову батьків – 20.

План щеплень дитячого населення проти поліомієліту у 2021 році по Загвіздянській територіальній громаді виконаний у відсотках: діти до року Поліо-3 – 90,0%,  Поліо у 18 міс.     – 71,4%, Поліо  у 6 років    - 59,6%,    Поліо у 14 років  - 48,8%.

Внаслідок щорічного невиконання (з різних причин) запланованих щеплень у вікових категоріях згідно Календаря, зростає кількість дітей, які не отримали необхідну кількість доз вакцини проти поліомієліту, відповідно вони не мають надійного  захисту від інфекції.

За даними ВООЗ, кожна третя дитина в Україні не вакцинована від поліомієліту. Ліків від поліомієліту не існує. Єдиний захист — це вакцинація. Якщо дитина не вакцинована або вакцинована не повністю, вона має ризик захворіти на поліомієліт.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора