Загвіздянська сільська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Щодо проведення планової імунізації від поліомієліту!

Дата: 14.02.2022 11:34
Кількість переглядів: 318

   Вчора, 14 лютого 2022 р. було проведено зустріч-нараду з представниками Богородчанського відділу ДУ "Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України".

Фото без опису

      На нараді обговорювали питання проведення першого раунду форсованої планової імунізації інактивованою поліомієлітною вакциною (ІПВ), який почався 01 лютого 2022 року і триватиме 3 тижні.

За цей період необхідно активно провести вакцинацію проти поліомієліту всіх дітей віком від 6 місяців до 5 років 11 місяців 30 днів, які не отримали вчасно першу або другу дозу щеплення вакциною ІПВ за Календарем профілактичних щеплень.

Внаслідок щорічного невиконання (в тім числі через відмови батьків) запланованих щеплень у вікових категоріях згідно Календаря, зростає кількість дітей, які не отримали необхідну кількість доз вакцини проти поліомієліту, відповідно вони не мають надійного  захисту від інфекції.

Нагадаємо, що ліків від поліомієліту не існує. Єдиним способом захистити дитину від невиліковного паралічу є щеплення.

Наголошуємо про важливість забезпечення 100% охоплення нещеплених проти поліомієліту дітей для забезпечення індивідуального захисту від інфікування вірусом поліомієліту.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора