Загвіздянська сільська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

УВАГА! ШАНОВНА ГРОМАДО!

Дата: 24.02.2022 10:49
Кількість переглядів: 3642

Просимо зберігати спокій. У випадку загрози представники влади докладатимуть максимальних зусиль для забезпечення життєдіяльності громади загалом. Загвіздянська сільська рада, амбулаторія та ФАП працюватимуть у звичному режимі.

Зверніть увагу, в умовах воєнного стану обмежується свобода вільного пересування, а рух транспорту посилено контролюватиметься. У будь-якому випадку не виходьте з дому без документів посвідчення особи.

Бережіть себе, будьте пильними, не реагуйте на провокації, довіряйте офіційним джерелам інформації.

 

ПРАКТИЧНІ ПОРАДИ ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ У РАЗІ НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ ВОЄННОГО ХАРАКТЕРУ

 ПІДГОТОВКА ДОМУ

  • Заздалегідь передбачте стратегію дій, домовтеся з усіма членами сім’ї щодо спільної діяльності: що плануєте робити; що варто закупити, підготувати, спакувати; яким чином тримати зв’язок у разі відключення мобільного зв’язку;
  • Варто визначитися щодо найближчого укриття (нп., вдома, у сусідів), перевірити стан підвалів і наявність аварійного виходу;
  • Зробіть запаси питної та технічної води;
  • Зробіть запас продуктів тривалого зберігання (на перші 3 доби), нп.: висококалорійні солодощі (чорний шоколад з горіхами, сухофрукти, льодяники, горіхи), пластівці, галети, їжа швидкого приготування, тушонка, м’ясні та рибні консерви, крупа перлова, гречана, рис довгозернистий, вермішель швидкого приготування, вівсяні пластівці, сухі овочеві напівфабрикати, згущене молоко, чай, цукор, сіль тощо.
  • Підготуйте МЕДИЧНУ АПТЕЧКУ: знеболювальне, протизастудне, жарознижувальне, антибіотики, ліки від підвищеного/пониженого тиску, ножиці для швидкого і безпечного розрізання одягу, ліки від харчового отруєння (проти інтоксикації, інфекції, діареї), перев’язувальні засоби (медичний бинт, пластир, вата), засоби для зупинки кровотечі (джгут, кровоспинний бинт, кровоспинні серветки), медичний спирт, антисептичні засоби (дезінфектор для рук АХД, серветки спиртові, хлоргексидин), дві пари гумових рукавиць, засоби індивідуального захисту (маски, респіратори), ліки за індивідуальною потребою (в разі хронічних захворювань – діабет, астма, алергія і т.п.)
  • підготуйте індивідуальні засоби захисту дихання (респіратори, при можливості протигаз);
  • зберіть “рюкзак безпеки” – найнеобхідніші речі та документи на випадок термінової евакуації чи переходу до сховища/укриття;
  • підготуйте ліхтарики та запасні батарейки до них, гасові лампи, свічки, сірники тощо на випадок вимкнення електропостачання;
  • підготуйте засоби пожежогасіння та запас паливо-мастильних матеріалів (дизпаливо, бензин);

УВАГА! Якщо переходите до укриття чи евакуюєтеся, перекрийте всі крани газопостачання,  вимкніть електро- та водопостачання, зачиніть вентиляційні отвори, вікна щільно закрийте шторами. Візьміть з собою індивідуальні засоби захисту дихання, “рюкзак безпеки”, найнеобхідніші речі. Прямуйте до укриття. Допоможіть тим, хто потребує допомоги.

СИГНАЛИ ОПОВІЩЕННЯ “УВАГА ВСІМ”

Звуки сирени, переривчасті гудки на підприємствах, сигнали транспортних засобів – пожежного та поліцейського автомобілів,  звуки церковних дзвонів – всі вони означають попереджувальний сигнал “Увага всім!”

ПОЧУВШИ ДАНИЙ СИГНАЛ, ЗРОБІТЬ НАСТУПНЕ: увімкніть радіо чи телебачення та уважно прослухайте термінові повідомлення. Інформація передається офіційними каналами протягом 5 хв. після сигналу. Після прослуховування повідомлення виконайте рекомендації. Радіо і телебачення не вимикати, бо дані можуть оновлюватись. Сповістіть сусідів і знайомих.

ТЕЛЕФОНИ ДЛЯ ЗВ'ЯЗКУ:

Поліцейський офіцер громади

Тинів Ігор Богданович

+38 0991934633

 

Заступник сільського голови

Стасюк Микола Юрійович

+380675312395

 

В. о. головного лікаря Загвіздянський КНП “Центр первинної медико-санітарної допомоги” 

Городенька Надія Іванівна

+38 0956997180

 

ПІДЛІССЯ

Староста Іванишин Ігор Михайлович

+38 0993564052

 

ВІРИМО У СИЛУ І МУЖНІСТЬ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ!

УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ! З НАМИ БОГ!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора