Загвіздянська сільська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Днями Президент України Володимир Зеленський здійснив низку робочих візитів до країн Європи. Про перебіг та результати зустрічей - у короткому огляді

Дата: 20.02.2024 08:41
Кількість переглядів: 44

🇩🇪🇺🇦 У Берліні Володимир Зеленський та Олаф Шольц підписали безпекову угоду між Україною та Німеччиною у межах Вільнюської декларації G7. Цим безпрецедентним кроком Німеччина засвідчила свою непохитну підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаних кордонів від 1991 року.

🖋️Двостороння угода діятиме протягом десяти років та чітко фіксує безпекові зобов'язання, які Німеччина надала Україні (йдеться про військову, політичну, фінансову та гуманітарну співпрацю). Відповідно до домовленостей цього року Німеччина готова надати 💸 понад 7 млрд євро на підсилення українського війська.

▪️У межах робочого візиту до ФРН Президент України провів зустріч із Федеральним президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Володимир Зеленський подякував за потужну підтримку нашої держави в цей складний час.

🇫🇷 🇺🇦 У Парижі Володимир Зеленський та Еммануель Макрон підписали Угоду про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Францією, яка діятиме десять років.

🖋️Документ має на меті зміцнити двосторонню співпрацю у сфері безпеки. Згідно з ним цього року Французька Республіка виділить Україні до 💸 3 млрд євро військової допомоги.

▪️Володимир Зеленський виступив на Мюнхенській конференції з питань безпеки, де окреслив те, що зроблено на шляху до членства в Альянсі. «Головна мета України – стати членом НАТО, і наша держава робитиме все, … щоб зміцнювати відносини із союзниками, особливо в питаннях безпеки та озброєння», - заявив Президент України.

▪️У Мюнхені Володимир Зеленський провів низку зустрічей зі світовими лідерами та представниками великого бізнесу, а саме:

✔️ з головним виконавчим директором Alphabet і Google Сундаром Пічаї.

Глава держави подякував всій команді Google за допомогу нашій країні з перших днів повномасштабної війни, зокрема, щодо виділення додаткових 10 млн дол. для реалізації стартапів. Йшлося й про важливість співпраці компанії з Міністерством цифрової трансформації України щодо застосунку «Дія» та освітнього цифрового проєкту «Мрія»; у сфері кібербезпеки.

🇩🇰🇺🇦 Під час зустрічі з Прем’єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен Глава держави подякував за постійне лідерство в допомозі Україні та наданні 14 пакетів оборонної підтримки.Також було скоординовано завершальні кроки в підготовці двосторонньої безпекової угоди на основі Вільнюської декларації G7 та обговорено можливі дати підписання.

А ще йшлося про подальшу підтримку нашої держави, двосторонню співпрацю та співробітництво з іншими країнами для забезпечення України необхідним озброєнням.

🇦🇿🇺🇦 Володимир Зеленський провів зустріч із Президентом Азербайджанської Республіки Ільхамом Алієвим, де висловив упевненість у подальшому зміцненні українсько-азербайджанських відносин.

🇧🇩🇺🇦 Під час зустрічі з Прем’єр-міністеркою Республіки Бангладеш Шейх Хасіною Вазед Глава держави подякував за підтримку України, зокрема на майданчику ООН.

🇳🇱🇺🇦 У розмові з Прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте Президент України висловив вдячність за підтримку України під час повномасштабного вторгнення. Відзначив оборонну допомогу Нідерландів обсягом 💸понад 2 млрд євро, передбачену в цьому році, а також гуманітарну допомогу та підтримку проєктів із відбудови нашої країни. Сторони обговорили подальшу оборонну підтримку нашої держави та питання діяльності міжнародної авіаційної коаліції, важливу роль Нідерландів у процесі підготовки українських пілотів та передачі Україні винищувачів F-16.

🇺🇸🇺🇦 Президент України провів телефонну розмову з Президентом США Джозефом Байденом. Лідери обох країн обговорили ситуацію на фронті, зокрема, в районі Авдіївки на Донеччині. Володимир Зеленський висловив вдячність Президентові Америки за постійну підтримку нашого народу упродовж двох років великої війни. Співрозмовники наголосили на важливості якнайшвидшого ухвалення Конгресом США законопроєкту про додаткову фінансову підтримку України.

✔️ У межах Мюнхенської конференції з питань безпеки Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцепрезиденткою Сполучених Штатів Америки Камалою Гарріс, під час якої відзначив лідерство США, яке допомогло нашій державі об’єднати світ проти агресора та вистояти у війні.

✔️ Також Глава держави провів зустріч із делегацією Сенату США, до складу якої увійшли представники Демократичної та Республіканської партій. Глава держави зазначив, що Україна розраховує на подальше лідерство США в захисті свободи й демократії у всьому цивілізованому світі.

«…Ви ухвалюєте потрібні рішення в критичні моменти. Ми дуже розраховуємо на США, на всіх американців. Ми раді, що ви з нами – на правильному боці», – заявив Володимир Зеленський.

🇫🇮🇺🇦 Президент України зустрівся з Президентом Фінляндії Александром Стубба. Володимир Зеленський привітав співрозмовника з перемогою на недавніх виборах і подякував за чітку позицію щодо засудження російської агресії проти України.

Володимир Зеленський відзначив важливість збереження підтримки України з боку Фінляндії на шляху до членства в НАТО та Європейському Союзі.

🇬🇹🇺🇦 На зустрічі з новим Президентом Гватемали Бернардо Аревало Володимир Зеленський подякував за підтримку України, яку Гватемала демонструє з перших днів повномасштабної війни.

🇨🇿🇺🇦 У межах участі в Мюнхенській конференції з питань безпеки Президент України провів зустріч із Президентом Чеської Республіки Петром Павелом.

Володимир Зеленський подякував за всебічну підтримку України. Співрозмовники обговорили також актуальні потреби українських військ, зокрема в артилерійських системах і снарядах. Лідери держав приділили значну увагу питанням оборонної підтримки України та посилення співпраці ОПК двох країн, спільного виробництва озброєння.

https://www.facebook.com/share/p/6eDJfSNSDaGHhAgJ/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора