Загвіздянська сільська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини

17 Липня, 2023 р., 16:27
З метою інформування громадськості та доведення до широкого читацького загалу (в т.ч. шляхом публікації на офіційних веб-сайтах райдержадміністрацій, територіальних громад та сторінках у соціальних мережах ), Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області (76019 м. Івано-Франківськ, вул. Берегова, 24, тел. 51-13-89, ifdergprod@vetif.gov.ua ) подає наступну актуальну інформацію.
14 Липня, 2023 р., 13:40
Впродовж 14 - 15 липня на рiчках області очiкується формування дощового паводку з пiдвищенням рiвнiв води на 0,5 - 1,5 м, мiсцями до 2 м. над поточними рiвнями. Мiсцями затоплення заплав, с/г угiдь, можливе часткове затоплення господарських об’єктів прирічкової інфраструктури, мiсцями досягнення вiдмiток початкового затоплення окремих населених пунктiв.
12 Липня, 2023 р., 16:06
Ще раз про холеру, як особливо небезпечну хворобу
12 Липня, 2023 р., 14:44
Пам'ятка  для населення Дезінфекція води в криниці
11 Липня, 2023 р., 15:14
Гроза, тривалий рясний дощ 07 липня привели до підняття рівня води в річках, потічках, підтоплення полів, присадибних ділянок, криниць, будинків. Велика вода завжди тягне за собою небезпеку виникнення спалахів гострих кишкових інфекцій, харчових отруєнь. За даними місцевої влади, в населених пунктах 10 територіальних громад (територія, що обслуговується Богородчанським відділом) було підтоплено 473 об’єкти, 134 криниці, 210 підвалів житлових будинків. Як захиститися від небезпечних наслідків повені? З метою збереження здоров’я населення фахівці рекомендують:  не використовувати для пиття воду з відкритих водойм, а також підтоплених криниць, каптажів та інших джерел водопостачання, які можуть бути забрудненими патогенними мікроорганізмами, зокрема, збудниками дизентерії, сальмонельозу, гастроентероколітів, вірусного гепатиту А, черевного тифу, яйцями та личинками гельмінтів;  у випадку підтоплення, забруднення наявних джерел водопостачання, слід використовувати для споживання питну якісну бутильовану воду;  при неможливості придбати питну воду, можна вживати як для питних потреб, так і для господарських цілей лише кип’ячену (кип’ятити воду, що використовується для приготування їжі та миття посуду, не менше 10 хвилин);  не вживати продукти, які були підтоплені водою, під час повені із пошкодженою промисловою упаковкою та консервацію, що була підтоплена водою і отримала ушкодження;  зберігати воду і продукти у закритих ємностях у місцях, недоступних для гризунів. При можливості проводити дератизаційні заходи зі знищення гризунів у місцях їх можливого скупчення;  перед споживанням їжі обов'язково проводити її термічну обробку (варіння, смаження, запікання, обробка парою);  овочі та фрукти слід мити кип’яченою водою (бажано щіткою із господарчим милом), потім обдавати окропом. Після того, як вода зійде з ґрунту, спаде рівень води в криницях, необхідно:  спорожнити індивідуальні вигрібні/дворові вбиральні, у разі їх переповнення, за допомогою асенізаційної машини та провести дезінфекцію із використанням хлорного вапна або інших дезінфікуючих засобів;  колодязі звільнити від бруду, вичистити та продезінфікувати хлоровмісними дезінфектантами, відповідно до інструкції із їх використання. Наголошуємо, що при підозрі на інфекційне захворювання або харчове отруєння (підвищення температури тіла, головний біль, нудота, блювота, пронос, жовтушність шкіри, склер очей, висипи на тілі) слід негайно звернутися за медичною допомогою.
11 Липня, 2023 р., 10:11
                  ЗЕМЕЛЬНИЙ ПОДАТОК З ФIЗИЧНИХ ОСIБ рахунок отримувача UA518999980334199813000009598                                                 (номер рахунку) код платежу 18010700
10 Липня, 2023 р., 13:40
Під час повені існує ризик спалахів інфекційних хвороб. Прості правила гігієни допоможуть зменшити ризик інфікування людей в несприятливих умовах. Питне водопостачання населення повинно забезпечуватися тільки привізною та фасованою питною водою. За відсутності привізної питної води ні в якому разі не можна використовувати для пиття воду з відкритих водойм та криниць тому, що при підтопленні у ці джерела водопостачання могли потрапити хвороботворні мікроби – збудники туберкульозу, лептоспірозу, черевного тифу, сибірки, вірусних гепатитів і т.д., яйця та личинки гельмінтів. Важливо налагодити постачання населенню продуктів харчування гарантованої якості. Зокрема забезпечити хлібом, продуктами харчування у вигляді сухих пайків, а також організувати гаряче харчування з використанням пересувних (польових) кухонь, які гарантують якість та безпеку приготовленої їжі. Бажано створити систему громадського харчування на місцях. На потерпілих від повені територіях необхідно організувати та здійснити заходи з дезінфекції та дератизації - для профілактики інфекційних хвороб, розмноження та міграції мишовидних гризунів, як переносників збудників небезпечних інфекцій. Після сходу води з грунтового покриву необхідно:
28 Червня, 2023 р., 15:36
Сальмонельоз – це гостре кишкове захворювання, яке перебігає у вигляді гастроентериту або гастроентероколіту. Актуальність сальмонельозу зумовлена значним його поширенням, частими спалахами, високою захворюваністю поміж дітей молодшого віку. У більшості країн світу спостерігається стійка тенденція до зростання захворюваності на сальмонельоз. Він відноситься до однієї з найважчих кишкових захворювань. Щороку в Україні реєструється десятки тисяч кишкових захворювань, спричинених сальмонелою. Сальмонели, як і решта збудників кишкових інфекцій, можна побачити лише під мікроскопом. Мають вони вигляд палички, дуже стійкі у зовнішньому середовищі та харчових продуктах. У кисломолочних продуктах за температури +4°С сальмонели зберігаються протягом 48 годин, у молоці за кімнатної температури – до 4-10 діб, у холодильнику – у сирах – від 7 до 13 місяців. У яйцях птахів сальмонели можуть зберігати життєздатність до 3-9 місяців, у ковбасних виробах – від 6 до 130 днів. Соління та копчення м’ясних продуктів не гарантує від зараження, оскільки в копченому м’ясі із 12-19% вмістом солі збудник зберігається до 75 днів. Здатність сальмонел виживати тривалий час у продуктах, а за сприятливих умов і інтенсивно розмножуватися в них, визначає важливу роль харчових продуктів як фактора передачі збудника сальмонельозу. А здатність зберігатися в об’єктах зовнішнього середовища, грунті створює можливість зараження побутовим шляхом. Як виникає зараження? Джерел сальмонельозної інфекції надзвичайно багато. У природних умовах сальмонели зустрічаються практично у всіх видів тварин. Основним джерелом сальмонел для людей є велика рогата худоба, свині, домашні птахи, особливо качки, джерелом інфекції можуть бути і люди, хворі на сальмонельоз. Особливу небезпеку вони становлять, якщо працюють на харчових підприємствах, у дитячих дошкільних і лікувальних закладах, пологових будинках, оскільки можуть спричинити епідемічні спалахи сальмонельозу. Потрапляючи до організму людини, сальмонели розмножуються у тонкій кишці. Інкубаційний період (час від зараження до проявів хвороби) триває від декількох годин до 2-3 діб, максимально – 7 діб. Інфікування людини здебільшого відбувається після вживання м’ясних продуктів, рибних продуктів, яєць та виробів з них, молока та молочних продуктів, овочів та фруктів. Основні прояви хвороби: загальна слабкість, пронос, біль у животі, підвищення температури, можуть спостерігатися судоми гомілкових м’язів, що часто призводить до розвитку інфекційно – токсичного шоку.
28 Червня, 2023 р., 11:19
Національна соціальна сервісна служба спільно з Центр демократії та верховенства права розробили зразки договорів, які стосуються провадження волонтерської діяльності. Перший стосується укладання договору між волонтером та організацією, яка залучає волонтерів до своєї діяльності (http://surl.li/ihhmm), інший - між організацією, що залучає волонтерів, та органом державної влади або місцевим самоврядуванням (http://surl.li/ihhms).  

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора