Загвіздянська сільська рада
Івано-Франківський район, Івано-Франківська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини

29 Листопада, 2022 р., 10:37
З 30 листопада 1998 року увесь світ щороку відзначає Міжнародний день захисту інформації. Саме цього року було зафіксовано першу масову епідемію комп’ютерного хробака, після чого фахівці задумалися про необхідність комплексного підходу до забезпечення інформаційної безпеки. З початку повномасштабного вторгнення тисячі українців також відчувають наслідки періодичних масованих кібератак на інформаційні ресурси нашої країни. 
25 Листопада, 2022 р., 13:09
Загвіздянська ТГ щиро вдячна ГО «Громадський центр «Еталон» та міжнародним партнерам за надану допомогу для ВПО. 
21 Листопада, 2022 р., 16:45
21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи. Сьогодні українці вшановують пам’ять тих, хто став на захист демократичного вибору українців та вкотре дякують всім, хто бореться за це право сьогодні.
15 Листопада, 2022 р., 10:30
Консультаційний центр надає підтримку громадянам України у режимі онлайн та офлайн щодо:
15 Листопада, 2022 р., 10:25
Розпочинається другий етап кампанії «Готуймося» присвячений підвищенню обізнаності громадян про те, як зменшити теплові витрати в домівках та як діяти, якщо зникне опалення.
11 Листопада, 2022 р., 13:42
Незважаючи на постійні обстріли критичної інфраструктури, працівники енергетичного сектору мужньо відновлюють та продовжують надавати послуги населенню. Вони працюють 24/7 для того, щоб в кожній оселі було світло.
14 Липня, 2022 р., 10:39
В Україні триває війна….. Війна завжди додає ризиків поширення різноманітних інфекційних захворювань, туберкульоз не виключення. Міграція населення, скупченість, нестабільність в країні, економічні негаразди, бідність-це ті фактори, які можуть спровокувати поширення туберкульозу. Туберкульоз - це інфекційне захворювання людини та тварин, яке викликається бактерією туберкульозу ( паличкою Коха ). Зараження туберкульозом відбувається повітряним шляхом. Близько однієї третини населення світу інфіковане паличкою туберкульозу, але найбільшу вірогідність захворіти має людина, у якої під час «зустрічі» з туберкульозною паличкою знижений, слабкий імунітет. Основними симптомами захворювання є: -кашель понад 2 тижні; підвищена температура тіла; -утруднене дихання; біль у грудях; поганий апетит; -постійна слабкість; безпричинна втрата ваги; -підвищена пітливість, особливо вночі; кровохаркання. Епідемічна ситуація щодо туберкульозу напружена як серед цивільного населення, так і серед військовослужбовців ЗСУ, оскільки особовий склад комплектується з населення країни і тісним чином пов’язаний з епідеміологічною та соціально-економічною ситуацією в Україні загалом. У зв’язку з цим у військових частинах відтворюється та ж сама або ще гірша динаміка епідеміологічних показників з ТБ, що й серед цивільного населення. Захворюваність на туберкульоз  серед військовослужбовців невпинно зростає у зв’язку з війною. Також на захворюваність впливають наступні чинники: ? погіршення умов побуту; ? нерегулярне харчування; ? порушення режиму сну та відпочинку; ? перебування в постійних умовах стресу. Ці проблеми згубно впливають на імунну систему та збільшують сприйнятливість до мікобактерій. Повністю захиститись від туберкульозної інфекції неможливо, але можна запобігти розвитку хвороби та виявити її на ранній стадії. Високий рівень дисциплінованості та організованості військових колективів сприяють впровадженню заходів з інфекційного контролю за туберкульозом та забезпечують їхню високу ефективність. Через розгортання активних бойових дій в східних та південних областях країни, багато людей евакуювалися до більш спокійних регіонів. Звісно, серед них є люди, які лікують туберкульоз. Одна з проблем, яка постала перед ними і перед протитуберкульозною службою, — забезпечення доступу до терапії на новому місці перебування. Адже для подолання туберкульозу питання регулярності прийому препаратів є принциповим. 
12 Липня, 2022 р., 15:08
ЗАВЧАСНА ЙОДНА ПРОФІЛАКТИКА ШКІДЛИВА ДЛЯ
11 Липня, 2022 р., 09:44
У зв’язку з плановими роботами 13.07.2022 з 09:00 по 18:00 буде відсутнє електропостачання в таких населених пунктах:     - Підлісся (вул.Довбуша, вул.Дубницькі, вул.Коцюбинського, вул.Лесі Українки, вул.Панаса Мирного, вул.Стефаника, вул.Шевченка, вул.Забудівельна, 18, вул.Володимира Себедина)

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора